Tizenkettedik alkalommal szervezett és hirdetett főzőversenyt a vámosgyörki Lucfenyő Idősek Otthona a Heves vármegyei társintézmények csapatai számára.

Hagyományosan minden év augusztusában lecsó készül bográcsokban az intézmény parkjában található tisztáson. Idén tizenegy csapat alkotta meg a magyar konyha egyik alapételét. Örömmel készültek és érkeztek szép korúak az Erdőtelki Gondozási Központból, a parádi Szent Ottilia Otthonból, az egri Idősek Berva-völgyi Otthonából, a Fenyőliget Integrált Szociális Intézmény csányi, hatvani, zagyvaszántói, vámosgyörki otthonaiból. Felkészült főzőcsapat jött a bélapátfalvi Bérces Idősek Otthonából és a füzesabonyi Aranyhíd Integrált Szociális Intézményből is. A Nagyrédei Gondozási Központ két csapattal nevezett és egy tangóharmonikás kísérőt is hoztak magukkal, aki a múlt évhez hasonlóan remek hangulatot teremtett a főzéshez. Az alapanyagokat – paprika, paradicsom, hagyma, kenyér – a házigazda intézmény biztosította. A résztvevők - többek között - füstölt padlizsánnal, cukkinivel, kolbásszal, virslivel, különleges fűszerekkel bolondították meg az étkeket. A zsűri ebben az évben is nehéz helyzetben volt, amikor ki kellett választania a legfinomabbat. A legszebb tálalásért járó különdíjat az Erdőtelki Gondozási Központ csapata nyerte. A legízletesebb lecsót a csányi idősek otthona képviselői készítették. A résztvevő csoportok emléklappal, kis ajándékkal indulhattak haza, és azzal a szándékkal, hogy jövőre újra itt lesznek.