ESEMÉNYNAPTÁR

August 2020
S M T W T F S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

szgyf_banner.jpg

Az otthon lelkületét a benne élő és dolgozó emberek határozzák meg

Az intézmény története egészen 1948-ig nyúlik vissza, amikor is a Visontai Kovách László által a XIX. század közepén építtetett kastélyban szeretetotthon kezdte meg működését 20 fő befogadásával.  Az eltelt évtizedek alatt jelentős átépítések és fejlesztések történtek, lakópavilonok építésével, a kastélyépület felújításával, akadálymentesítéssel nyerte el jelenlegi formáját az otthon. A hatalmas park közepén található négy épületben jelenleg 172 idős ember él, akikről 73 dolgozó gondoskodik.

2018. szeptember 15-én köszöntőkkel kezdődött a 70. évforduló ünneplése. Hinelmann-né Csejk Ágnes, az intézmény vezetője ünnepélyes keretek között nyitotta meg a rendezvényt, majd Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője üdvözölte az egybegyűlteket. A politikus elmondta, hogy a szociális ellátórendszer fejlesztése kiemelt feladat, a bölcsődékkel, óvodákkal, iskolákkal együtt az élet velejárója. Sinka Zsolt, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Heves Megyei Kirendeltségének igazgatóhelyettese köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak az áldozatos munkájukért. Szavai szerint a szociális ellátás akkor tud hatékonyan működni, ha helyi közösségeken alapszik. A vámosgyörkiek egy közösségért dolgoznak nap mint nap, egy jó csapatban pedig senki nem maradhat magára. 

A délelőtti szakmai előadásokat követően Vécsi Tiborné telephelyvezető az intézmény történetét mutatta be, majd a résztvevők megtekinthették a létesítmény fő részeit. Délután a park megtelt lakókkal és hozzátartozóikkal. A szabadtéri szórakozató programon színpadra léptek a helyi általános iskola és a helyi nyugdíjas klub képviselői valamint az adácsi Zéta tánccsoport tagjai is. A szép korú lakók nótacsokorral készültek az ünnepélyre. A műsorszámokat követően nem maradt el a közös tánc és a születésnapi tortázás sem.